CHEESECAKE MED HALLON
- Author: clent_kbhh
- Total tid: 270 min
Ingredienser
BOTTEN
- 100 g osaltat smör, rumstempererat
- 200 g Biscoff-kex (eller liknande)
FYLLNING
- 600 g cream cheese
- 250 g mascarpone
- 1,5 dl vispgrädde
- 200 g socker
- 1 msk vetemjöl
- 30 g Taylor & Colledge ekologisk vaniljextrakt
- 3 ägg
TOPPING
- 250 g hallon
- 1 msk socker
Instruktioner
Steg 1: Sätt ugnen på 180 °C (varmluft 160 °C). Ställ en glasskål med vatten i ugnen för att förhindra att cheesecaken spricker. Lägg bakplåtspapper på botten av en springform med diametern 25 cm.
Steg 2: Mixa kexen till grova smulor i en matberedare. Om du inte har en matberedare kan du lägga kexen i en påse och krossa dem med en kavel. Var försiktig så att inte påsen går sönder. Smält smöret.
Steg 3: Lägg de krossade kexen och det smälta smöret i en skål och rör samman. Häll kexblandningen i den förberedda formen och tryck till för att platta ut den. Ett tips är att använda en matsked för att trycka ut kexsmulorna och få en jämn botten.
Steg 4: Lägg cream cheese och mascarpone tillsammans med vispad grädde i en stor skål och vispa till en jämn och krämig smet. Tillsätt socker, mjöl och Taylor & Colledge ekologisk vaniljpasta och blanda ordentligt.
Steg 5: Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt till en jämn smet.
Steg 6: Häll smeten över kexbotten och ställ in i ugnen. Grädda 60 minuter tills kakans kant börjar få färg. Stäng av ugnen och låt kakan svalna med luckan något öppen i 30 minuter för att förhindra att den spricker. Använd en träsked eller grytlappar för att hålla ugnsluckan öppen.
Steg 7: Låt kakan fortsätta svalna utanför ugnen på ett galler.
Steg 8: Förbered hallonglasyren till serveringen. Lägg hälften av hallonen i en liten kastrull, tillsätt socker och låt koka i 3 minuter tills hallonen börjar falla sönder. Sila glasyren i en fin sil för att få bort fröna.
Steg 9: Lossa cheesecaken från formen genom att dra med en kniv längs kanten och lägg den på ett serveringsfat. Häll hallonglasyren över cheesecaken.
Steg 10: Lägg slutligen resten av hallonen mitt på kakan och den är redo att serveras!
- Prep Time: 30 min
- Cook Time: 60 min