Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

CHEESECAKE MED HALLON


  • Author: clent_kbhh
  • Total tid: 270 min

Ingredienser

BOTTEN

  • 100 g osaltat smör, rumstempererat
  • 200 g Biscoff-kex (eller liknande)

FYLLNING

  • 600 g cream cheese
  • 250 g mascarpone
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 200 g socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 30 g Taylor & Colledge ekologisk vaniljextrakt
  • 3 ägg

TOPPING

  • 250 g hallon
  • 1 msk socker

Instruktioner

Steg 1: Sätt ugnen på 180 °C (varmluft 160 °C). Ställ en glasskål med vatten i ugnen för att förhindra att cheesecaken spricker. Lägg bakplåtspapper på botten av en springform med diametern 25 cm.

Steg 2: Mixa kexen till grova smulor i en matberedare. Om du inte har en matberedare kan du lägga kexen i en påse och krossa dem med en kavel. Var försiktig så att inte påsen går sönder. Smält smöret.

Steg 3: Lägg de krossade kexen och det smälta smöret i en skål och rör samman. Häll kexblandningen i den förberedda formen och tryck till för att platta ut den. Ett tips är att använda en matsked för att trycka ut kexsmulorna och få en jämn botten.

Steg 4: Lägg cream cheese och mascarpone tillsammans med vispad grädde i en stor skål och vispa till en jämn och krämig smet. Tillsätt socker, mjöl och Taylor & Colledge ekologisk vaniljpasta och blanda ordentligt.

Steg 5: Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt till en jämn smet.

Steg 6: Häll smeten över kexbotten och ställ in i ugnen. Grädda 60 minuter tills kakans kant börjar få färg. Stäng av ugnen och låt kakan svalna med luckan något öppen i 30 minuter för att förhindra att den spricker. Använd en träsked eller grytlappar för att hålla ugnsluckan öppen.

Steg 7: Låt kakan fortsätta svalna utanför ugnen på ett galler.

Steg 8: Förbered hallonglasyren till serveringen. Lägg hälften av hallonen i en liten kastrull, tillsätt socker och låt koka i 3 minuter tills hallonen börjar falla sönder. Sila glasyren i en fin sil för att få bort fröna.

Steg 9: Lossa cheesecaken från formen genom att dra med en kniv längs kanten och lägg den på ett serveringsfat. Häll hallonglasyren över cheesecaken.

Steg 10: Lägg slutligen resten av hallonen mitt på kakan och den är redo att serveras!

  • Prep Time: 30 min
  • Cook Time: 60 min