Ingredienser
SMET
- 2,5 dl vatten
- 125 g smör
- 150 g vetemjöl
- 4 stora ägg
FYLLNING
- 4 dl vispgrädde
- 1 tsk Taylor & Colledge ekologisk vaniljpasta
- 75 g strösocker
- Florsocker till garnering
Instruktioner
Steg 1: Sätt ugnen på 200 °C (varmluft) och lägg bakplåtspapper på två bakplåtar.
Steg 2: Värm vatten och smör i en medelstor kastrull och rör tills smöret har smält och blandningen börjar koka.
Steg 3: Ta av kastrullen från plattan och tillsätt vetemjöl. Rör med en träsked tills smeten släpper från kastrullens sidor och formas till en boll.
Steg 4: Lägg smeten i en mixerskål. Sätt mixern på medelhastighet och tillsätt ett ägg i taget. Mixa ordentligt mellan äggen. Fortsätt mixa tills smeten blir blank och tjocknar.
Steg 5: Använd en sked för att hälla över smeten i en spritspåse med en stor rund spritstyll (2 cm). Tryck ut bollar (3–4 cm) på bakplåtspapperet med minst 5 centimeters avstånd.
Steg 6: Grädda 30 minuter och byt plats på plåtarna efter halva tiden. Grädda tills bollarna är fluffiga och gyllenbruna. Låt profiterolerna svalna på bakgaller.
Steg 7: Vispa ihop grädde, Taylor & Colledge ekologisk vaniljpasta och strösocker till en fluffig smet. Använd en sked för att hälla över fyllningen i en spritspåse med liten rund tyll och låt svalna tills det är dags att servera profiterolerna.
Steg 8: Till serveringen kan man antingen skära bollarna på mitten och spritsa in fyllningen eller göra ett litet hål i botten och spritsa in krämen. Lägg bakverken på en serveringsbricka.
- Prep Time: 40 min
- Cook Time: 30 min